Column I’M: ‘Avondje daten eindigt in rumoerige nacht’

Na de vorige column besluiten Isa Hoes en Medina Schuurman het over een andere boeg te gooien. Ze gaan daten. De avond liep anders dan verwacht. Niet alleen voor henzelf.

Goed, je kent ons inmiddels wat beter. Dus zul je niet opkijken dat wij naar aanleiding van onze vorige column over de obstakels in ons liefdesleven meteen de koe bij de hoorns hebben gevat. We wilden daten. Hoppa, weg met die verlegenheid. Uit die schulp komen. Plezier toelaten in het leven!

Strak in de lak

Twee goede homovrienden hadden de objecten voor ons geregeld. Te weten twee leuke vrijgezelle mannen 45+. Goed in het pak en in het geld. Echt iets voor ons, zeiden ze nog. En daar zaten we dan, ieder afzonderlijk op dezelfde avond met een date. Strak in de lak, wimpers chemisch gekruld (ja dat kan tegenwoordig, blijft acht weken zitten! Top!). Iets meer getraind in de week ervoor. Iets minder gegeten in diezelfde week. En tieten pront omhoog in een nieuwe push-up-beha. En met een opgeladen telefoon natuurlijk.

”Laten we gaan dansen!”

Wit spuugdingetje

Want we zouden contact houden met elkaar, dat was het plan. De mannen waren best knap, ja hoor. En ook echt vrij en inderdaad goed in het pak. De ene had ook best humor, maar stonk uit zijn mond… brrrrr. De ander had helaas geen humor en er danste tijdens zijn oeverloze geleuter steeds zo een viezig wittig spuugdingetje op de rand van zijn mond. Ook waren ze teveel hun best aan het doen, waardoor het bijna leek alsof ze te wanhopig waren; te willing. En helaas dat werkt bij ons vrouwen averechts. Wel hadden ze beiden een mooie auto. Maar ja, met die auto lig je niet in bed.

Smoes numero 3

Daar stonden we dan voor de derde keer op de plee nadat we smoes numero 3 hadden ingezet. ‘Misschien heb ik wel een blaasontsteking?’. Na enig weifelen; ‘Ik wil eigenlijk wel weg’, ‘Ja ik ook, maar dat kunnen we toch niet maken’. Kwamen we tot de conclusie dat wij nu toch echt geen tijd meer willen verspillen hebben aan zaken die we niet leuk vinden. ‘Laten we gaan dansen!’.

Boem Patat!

Daarbij hebben wij inmiddels door schade en schande geleerd dat je een man echt niet kunt veranderen. Je hem moet nemen zoals hij is. Maar aan slechte adem en geen humor is wat ons betreft weinig te accepteren. Dus Boem Patat! Dan maar, en zonder veel uitleg, besloten we een eind te maken aan deze prille romance. ‘He vriend, weet je, het klikt niet zo, ik heb net de rekening betaald en ga ervan tussen, mazzuul’. Om vervolgens keihard weg te rennen.

Schaamteloos geflirt

Later op de dansvloer, grotendeels bevolkt door prachtige jongens en meisjes met de gemiddelde leeftijd van 24 jaar(!), voelden we ons in eerste instantie twee totale afgeschreven mislukkingen. Maar met behulp van een paar gin-tonics hebben we in tijden niet zo lekker gedanst. En vooral gelachen. Volgens Facebook (!) hebben we schaamteloos geflirt met de 21-jarige zeer knappe barman.

Kater verwerken

Al met al best een geslaagde avond toch? Helaas heeft het ons een week gekost om de opgedane kater te verwerken. En is de vriendschap met onze twee homovrienden tijdelijk even kalltgestelt. Maar hé, living on the edge… zolang het nog kan, toch?

Lees ook: Column I’M: ‘In hemelsnaam, waar is die ene leuke man?’
Lees ook: Zijn wij vrouwen te sterk geworden voor de man?
Lees ook: Bewezen: de beste seks heb je na je 40e

Scroll naar top