‘Van beroep switchen hoeft Francine nu niet meer per se’

Joke Metselaar familieopstelling

Francine komt bij reader Joke Metselaar met de vraag hoe ze stabieler in haar werk wordt, zodat ze minder vaak van beroep hoeft te switchen. We beginnen met haar moederlijn. Ik vermoed een getraumatiseerde achtergrond over de generaties heen.

Ik herken haar thema: ze durft zich door psychische vererving vanuit de moederlijn niet te laten zien. Ze ervaart daar een diep gevoel van eenzaamheid en verwerping. In deze sessie werk ik met deze belangrijkste remming: de beperkingen die de moederlijn heeft doorgegeven.

Verbonden met moeder

Het eerste beeld dat ik krijg is dat Francine haar linker onderarm in metaal heeft verpakt en met een ketting verbonden heeft aan haar moeder. Haar gevoelskant en tevens ontvangende kant heeft ze als klein kind al volledig voor zichzelf afgesloten om zo haar moeder te ondersteunen. Het kind geeft.

Tevreden over leven

De linkerhand heeft sterk te maken met acceptatie van wat is. Met kunnen aanvaarden, ook met hoe tevreden je bent met je leven. We doen meteen een energetische oefening om haar ontvangende hand weer vrij te maken. Deze oefening blijft ze de komende weken doen om haar arm energetisch te helen, om te durven ontvangen.

“Ze heeft duidelijk veel licht, helder weten en liefde bij zich”

Leegte hart opvullen

Ook zie ik een energetisch gat in het hart van haar moeder. Ze voelde zich leeg. Ze werd graag zwanger in de hoop zo de leegte in haar hart op te vullen. Ook bij het vijfde kind, Francine, had ze nog steeds deze hoop. Iets wat natuurlijk niet vervuld werd.

Diep verdriet of trauma

Francine voelde als baby al de onmogelijkheid om in een liefdevolle symbiose dan wel heelheid met haar moeder te zijn. Dit gegeven komt enorm veel voor. Een moeder die of door diep verdriet of een trauma “bezet” is. Waardoor de baby al vroeg het gevoel krijgt het alleen te moeten doen. Dit kan zich, al naar gelang de karakterstructuur van het kindje, op vele manieren uiten.

Honger naar erkenning

In het geval van Francine overkwam haar een triest makende eenzaamheid en een gevoel niet belangrijk te zijn. Ze voelde zichzelf klein. Zo bleef zij in een afhankelijkheidspositie. Levend in een constante, onvervulde honger naar erkenning. Een gevoel dat ze zich zo eigen heeft gemaakt dat ze zich er later als volwassene volledig mee identificeert.

Ander beroep

Dit uit zich ook in haar werkzame leven. Ze heeft altijd het gevoel tekort te schieten. Waardoor ze elke keer weer voor een ander beroep kiest. In de hoop daarin perfectie te bereiken en voldoening te vinden. Maar ze maakt zichzelf elke keer weer klein. Ze meent zich niet te mogen laten zien.

Kracht missen

Na een vreugdevolle heling op deze gevoelens kijk ik naar de algehele energie van Francine. Als beeld krijg ik een prachtig groot vliegtuig te zien dat als het gaat landen twee hele magere en zwakke beentjes uitklapt. Ze heeft duidelijk veel licht, helder weten en liefde bij zich, maar mist de kracht van haar persoonlijkheid om hiermee in haar leven iets concreets te doen.

Onderlichaam

Ten slotte doen we nog een oefening om haar onderlichaam gericht toe te laten. In het onderlichaam zitten wilskracht, plezier in de dingen die je doet en ik-bewustzijn. Francine voelt haar buik en benen heel zwaar worden. Ze ervaart dit in eerste instantie niet als prettig. Het is haar duidelijk onbekend met haar voeten op de grond te staan.

Beroep switchen

We spreken af dat ze zich hierin niet forceert. Dat ze liefdevol en met mededogen naar zichzelf blijft. Ze mag stapje voor stapje naar de aarde komen om haar tijd en eigen plaats in te nemen. En om te doen wat ze te doen heeft, dit keer vanuit zelf(h)erkenning. Dan hoeft ze ook niet meer per se telkens van beroep te switchen.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Joke Metselaar

Joke Metselaar is intuïtief coach en reader. Tijdens de sessies maakt ze gebruik van verschillende technieken. Bij elke situatie past een andere. Een reading laat het licht schijnen op onbewuste drijfveren. Familieopstellingen zorgen voor een hele directe connectie met het voelen en met het helende veld. Joke heeft een praktijk in Amsterdam en in Deventer. Ook geeft zij telefonische sessies. Met regelmaat publiceert zij haar ervaringen en inzichten op isamedina.com.

Meer informatie: jokemetselaar.nl

[/services][/services_wrap]

Lees ook:
Bij de reader: ‘Wat ga ik doen met mijn leven?’
Altijd moe? Van moeten naar willen helpt!
Reader Joke Metselaar over het verbeteren van
Reader Joke Metselaar over invloed op je werkrelaties

Scroll naar top